ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Şehit Cuma İbiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

BİGEP "Kariyer Günleri" kapsamında  Jandarma Astsubay  Çavuş Özgür DEMİR tarafından öğrencilerimize Vatan Sevgisi konulu eğitim semineri verildi.

Mrt

•OKULUMUZ 1992 YILINDA CEYLANPINAR ANADOLU TEKNİK VE TEKNİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ OLARAK AÇILMIŞTIR.2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA CEYLANPINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLARAK BAŞLAYAN OKULUMUZ, DAHA SONRA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLE SİVEREKLİ ÖĞRETMEN ŞEHİDİMİZ CUMA İBİŞİN ADINI ALARAK; ŞEHİT CUMA İBİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLARAK EĞİTİM HAYATINA DEVAM ETMİŞTİR.

Şbt

BİGEP Kapsamında gerçekleştirilen "Kariyer Günleri " programı ile öğrencilerimize trafik polisi Kerem ÇAVAŞ tarafından trafik bilinci konusunda eğitim semineri verildi.

Şbt

Okulumuzun kazan dairesine gerekli mazgal yapımı Metal Teknolojileri Alanı öğretmenlerimizin rehberliğiyle öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.

Şbt

Mobilya bölümü öğrencilerimiz ilçemizde bulunan okullarımızdaki mobilyaların onarımlarını gerçekleştiriyor.Bu sayede öğrencilerimiz mesleki kabiliyetlerini arttırırken aynı zamanda okullarımızın mobilya problemleri de çözülmüş oluyor.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı, Atasözleri ve Deyim okul sergisi öğrencilerimizin çizdiği resimlerle okul panomuzda sergilendi. Sınıflarımızda Atasözü ve Deyim dramatize etkinliği yapıldı.

Ock

Bugün okullumuzda  tüm öğretmenlerin ve velilerimizin katılımıyla okul aile birliği toplantısı yapılmıştır.Öğrencilerimizin okula devam ve ders başarıları konuları görüşüldü.Toplantı bitiminde veliler öğretmenlerle bir araya gelerek öğrencilerinin ders başarısı hakkında bilgi almışlardır.

Ock

BİGEP kapsamında il genelinde yapılan deneme sınavları 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize başarıyla uygulanmıştır.

Ock

Ocak ayı "Divânu Lügati't Türk" okumaları kapsamında okulumuzda Edebiyat öğretmenlerimiz Zehra AYDOĞDU ve Zeynep Ecem DOĞAN, öğrencilerimizle birlikte pano çalışması ve anlamı bul etkinliğini gerçekleştirdi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayı Safahat Afiş Yarışmasına okulumuz 11-A sınıfından Büşra ALKAN ve Özgür MÜÇEK'in hazırlamış oldukları afişler ile katılım sağlanmıştır.

Ara

Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile oluşturulmuş bir farkındalık haftasıdır.

Okulumuzda bu farkındalık haftasında Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet KARADENİZ tarafından çeşitli etkinlikler yapılmış ve okul panosu hazırlanmıştır.

Kas

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Kasım ayı "Klasik eser okumaları ve Bilen oturur etkinliği" okulumuzda gerçekleştirildi.

Öğrenciler etkinliklere ve pano yapımına büyük bir istekle katıldılar.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Okulumuz tarafından 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuz öğrencileri ilçe düzeyinde yapılan futbol turnuvasına katılmış olup, müdür yardımcımız Ahmet ÖZÇELİK yönetiminde çıktıkları maça bir gol atmayı başarmışlardır fakat istedikleri sonucu alamadan maç sona ermiştir.

Kas

Okulumuzda, öğrenciler üzerinde başarıyı ve örnek davranışları pekiştirmek için "Ayın Öğrencisi" uygulaması başlatılmıştır.

9-A Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencimiz AYA  başarılarından ve örnek davranışlarından dolayı "Ayın Öğrencisi" seçilmiştir.