ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Şehit Cuma İbiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI HAKKINDA

SEKTÖR: BİLİŞİM

ALAN : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

ALANIN TANIMI:  Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

BELGELENDİRME:

1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.

4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.

EĞİTİM SÜRESİ

1. Alan programının toplam eğitim süresi, 4 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Bilişim Teknolojileri alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Dalları

Bilişim Teknolojileri Alanı 4 Dal iken (Veri Tabanı Programcılığı, Ağ İşletmenliği, Web Programcılığı, Bilgisayar Teknik Servisi) şu anki yapılan değişiklik ile 2 dala indirilmiştir.

Bu dallar;

- Yazılım Geliştirme Dalı

- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı

- Yazılım Geliştirme Dalı

10. sınıfta  14 saat zorunlu dersler; Nesne Tabanlı Programlama (10 Saat), Robotik Kodlama (4 Saat)

11. sınıfta 17 saat zorunlu dersler; Web tabanlı Uygulama Geliştirme (8 Saat), Mobil Uygulamalar (5 Saat), Grafik Canlandırma (4 Saat).

9 Saat Seçmeli derslerden seçilecektir.

12. sınıfta 7 saat meslek dersi seçmeli ders olarak seçilecektir.

- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı

10. sınıfta  14 saat zorunlu dersler; Ağ Sistemleri ve Anahtarlama (10 Saat), Robotik Kodlama (4 Saat)

11. sınıfta 17 saat zorunlu dersler; Ağ Sistemleri ve Yönlendirme (8 Saat), Siber Güvenlik Temelleri (5 Saat), Sunucu İşletim Sistemleri (4 Saat).

9 Saat Seçmeli derslerden seçilecektir.

12. sınıfta 4 gün işletmeye gidilecektir. 7 saat meslek dersi seçmeli ders olarak seçilecektir.

DERS KİTAPLARI İÇİN   TIKLAYINIZ....

Yayın: 10.05.2013 - Güncelleme: 13.10.2022 09:37 - Görüntülenme: 1705